Page content

Meta Description

De meta description is de beschrijving van een webpagina. Met ongeveer 160 karakters kun je precies aangeven waar een pagina over gaat en dat jij het antwoord hebt op de vraag van een zoeker. Dit is waardevolle informatie voor een zoekmachine én zoeker. Net als bij een title tag, is de meta description belangrijk voor de zoekresultatenpagina. Deze neemt een behoorlijk stuk ruimte in van de pagina.

Let op: Google heeft een tijdje met 320 karakters geaccepteerd in de meta description. Dit is weer teruggedraaid naar 160, maar kan de komende tijd wat blijven schommelen.

Waarom is de meta-description belangrijk?

Deze afbeelding zegt denk ik genoeg over de rol van een meta description binnen de zoekresultaten.

meta description in de zoekresultaten van google

Je kunt je voorstellen dat de rol van een meta description nóg belangrijker is geworden nadat Google besloot meer karakters te gaan tonen, het aantal karakters is bijna verdubbeld! Dat betekent meer ruimte om te vertellen waar jouw pagina over gaat en je snippet in Google wordt groter.

De meta description is tevens belangrijk voor Social Media. Als een link wordt gedeeld, zie je namelijk de beschrijving van de website ook op Social Media. Kijk maar:

meta description voorbeeld in social media - hulp met marketing