Page content

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine-optimalisatie genoemd. Letterlijk betekent dit het optimaliseren van een website en de content op die website voor zoekmachines met als doel de vindbaarheid van een website verhogen. Inmiddels ligt dit een beetje anders. Anno 2018 is het vooral belangrijk om jouw website optimaal in te richten voor de gebruikers en dat je super relevante content gebruikt. De gebruikerservaring is namelijk één van de belangrijkste SEO factoren, omdat zoekmachines zoals Google het belangrijk vinden dat een gebruiker snel en gemakkelijk kan vinden wat hij nodig heeft.

SEO bestaat uit twee delen:

  • On Page SEO: Dit zijn de SEO factoren op een webpagina zelf die bijdragen aan het zoekmachine vriendelijk maken van een website.
  • Off Page SEO: Dit zijn de factoren die de populariteit van een website bepalen buiten jouw website om, zoals backlinks.

On Page SEO factoren op een rijtje

Off Page SEO factoren

Het Off Page SEO gedeelte bestaat voornamelijk uit backlinks. Dit kunnen links vanaf andere websites of blogs zijn, maar ook vanaf Social Media. Er zijn verschillende link building strategieën die jou kunnen voorzien van relevante backlinks.

Belangrijke SEO begrippen: